Hogeschool van Amsterdam

DocuDinsdag: JANE

Prachtige National Geographic documentaire over Jane Goodall

Evenement

Ons favoriete mens tussen de apen is niet Tarzan, maar Jane. National Geographic heeft een prachtige documentaire gemaakt over de wereldberoemde Engelse biologe Jane Goodall. Zij deed maar liefst 40 jaar onderzoek naar de chimpansee en veranderde daarmee de wereld.

Donderdag 15 mei 16:15 - 18:15 uur, FLOOR-zaal, Wibauthuis

In 2014 werd meer dan honderd uur verloren filmmateriaal teruggevonden van Jane Goodall in Tanzania, het land waar zij in 1960 als eerste het leven van chimpansees in het wild bestudeerde. Dat deze dieren ook gevaarlijk kunnen zijn, wisten wetenschappers toen nog niet, vertelt de inmiddels 83-jarige primatoloog. Hoe dan ook had zij het idee dat haar niks kon overkomen, omdat ze er hoorde.

Vooral de jonge Jane is in beeld, gezien door de lens van Hugo van Lawick, een beroemd filmmaker voor National Geographic. Hij had de opdracht om haar onderzoek vast te leggen, maar de twee werden verliefd. Dat schemert door in de manier waarop hij Jane filmt.

Bekijk hier de trailer van de documentaire over Jane Goodall.

De documentaire over Jane Goodall ging tijdens IDFA 2017 in premiere. De eerste reacties waren enorm enthousiast. Mocht je deze documentaire tijdens de IDFA hebben gemist en hem toch graag nog willen zien, dan is dit je kans!

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 19 april 2018