Kracht van Sportdata: Topsport: Cyclisch

Virtual reality, blessurepreventie, smart stadions, machine learning, gepersonaliseerde feedback, data dashboards… met data en data science kan waarschijnlijk meer gedaan worden voor de sportwereld dan we ons realiseren. Niet alleen voor de topsport, maar ook voor breedtesport, sportevenementen en fan experience. Wat gebeurt er al op dit gebied en wat betekent sportdata daadwerkelijk voor de dagelijkse sportpraktijk?

Donderdag 15 maart, 19:00 - 20:30 uur, Kohnstammhuis

• Opening door Geleyn Meijer, decaan van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, Hogeschool van Amsterdam
  • Dr. Mathijs Hofmijster, lector Prestatie in Sportinnovatie (HvA)
  • Jurjan Koenen van Capgemini – één van ’s werelds grootste dienstverleners op het gebied van consultancy, technologie en outsourcing.

Mathijs Hofmijster en Capgemini werken in een consortium van wetenschap, bedrijfsleven en topsport aan een topsportdata tool voor de nationale topzwemmers en toproeiers. Met deze tool worden data structureel verzameld en opgeslagen. De belangrijkste informatie wordt geautomatiseerd via dashboards en teruggekoppeld aan atleten en coaches. Wat kunnen de coaches met deze informatie? Waarom is dit project interessant voor Capgemini?

Dit evenement is onderdeel van een serie over Sportdata

Bekijk de hele serie

Dit evenement is uitverkocht!

Je kan je wel nog aanmelden voor de andere events binnen de Kracht van Sportdata serie! Zoals alle FLOOR-events is ook dit event gratis. Meld je aan, dan weet je tenminste zeker dat je kunt zitten.

Gepubliceerd door  FLOOR 13 maart 2018