Brandende Kwesties

Burn-out klachten & stress onder jongeren

De faculteit Maatschappij en Recht van de HvA organiseert samen met Stichting Argan maandelijks een interactief college over een actueel en urgent maatschappelijk vraagstuk. Elke editie stelt een expert een actueel thema aan de kaak en gaat hierover met jou in gesprek. De brandende kwestie die nu aan de orde is: burn-out klachten en stress bij studenten en jonge professionals.

Brandende Kwesties

Dinsdag 6 maart, 17.30 - 19:00 uur, FLOOR-tribunes, Kohnstammhuis

Vroeger was een burn-out iets voor mensen van boven de 40, omdat ze dan vaak op de top van hun carrière zaten, druk met kinderen en een sociaal leven. Nu zie je dat mensen steeds jonger een burn-out krijgen. We zijn altijd met meerdere dingen tegelijk bezig en willen heel graag presteren. Een burn-out wordt veroorzaakt door een combinatie van een aantal stressfactoren, niet alleen van te hard werken.

Een burn-out bij jongvolwassenen klinkt als een onlogische combinatie, maar helaas komt het steeds vaker voor. Onderzoek heeft uitgewezen dat één op de drie kinderen lijdt aan angst en stress. Tien procent kampt met ernstige vermoeidheidsklachten.

Hoe komt dit?

Volgens Hoogleraar Ton Wilhagen ligt het aan de flexibele arbeidsmarkt en de hoge prestatiedruk. Vooral jongeren gaan steeds vaker aan de slag op basis van flexibele contracten. Dit betekent minder zekerheid over je toekomst en meer prestatiedruk.

Niki Korteweg

Wetenschapsjournaliste die schrijft over hersenen, lichaam en geest. Over alles wat het brein doet en beïnvloedt. Over hersenonderzoek, medische wetenschap, psychologie en filosofie. Over voeding en pillen.

Sanne Kooijman

Sanne Kooiman (22 jaar) is film-, en documentaire maker. Ze werd bekend door haar documentaire ‘To my loved ones’, waarin ze na het onverwachts overlijden van haar vriend op zoek ging naar antwoorden over depressie en zelfdoding onder jongeren.

17.00 uur: inloop
17.30 uur: start college
18.30 uur: netwerkborrel
19:00 uur: einde

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Gepubliceerd door  FLOOR 22 februari 2018