Voorlichting Zij-instroom in Beroep Traject

Word leraar in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs

Voorlichtingsevenement

Wilt u aan de slag in een van de meest betekenisvolle beroepen die er zijn? Wilt u een onvergetelijke rol spelen in het leven van kinderen of jongeren? Word dan leraar!

Docent in gesprek met leerlingen

Daarmee staat u aan de basis van de ontwikkeling van kinderen en jongeren en bent u betrokken bij tal van maatschappelijke vraagstukken. Zeker als u wordt opgeleid in Amsterdam.

Het Zij-instroom in Beroeptraject is een opleidingstraject voor hbo- en wo-afgestudeerden waarmee u in maximaal twee jaar de bevoegdheid leraar basisonderwijs of leraar voortgezet onderwijs behaalt. U kunt deelnemen aan dit traject als u reeds werkzaam bent als onbevoegd docent of wanneer de school u aanneemt als zij-instromer. U start het traject met het geschiktheidsonderzoek waarin we kijken of u toegelaten kan worden tot het traject.

De HvA organiseert maandelijks een voorlichtingsbijeenkomst over het Zij-instroom in Beroeptraject. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u over de (wettelijke) eisen die worden gesteld aan (deelname aan) het zij-instroomtraject en ontvangt u informatie over het geschiktheidsonderzoek en het opleidingstraject aan de HvA.

Alle informatie over het geschiktheidsonderzoek en het opleidingstraject vind u op www.hva.nl/zij-instroom.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 28 maart 2018